Nieuws

BUITENLUST VOORTHUIZEN VERKOCHT AAN PROJECTONTWIKKELAAR

21 oktober 2020

Brasserie Buitenlust aan de Hoofdstraat in Voorthuizen sluit op oudjaarsdag na ruim tachtig jaar de deuren. De gebouwen en het omliggende terrein zijn verkocht aan projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost B.V. uit Ede.

Buitenlust, een begrip in Voorthuizen, is al jaren in handen van de familie Heetmayer. Hoewel de Voorthuizenaren spreken van ,,een pijnlijke beslissing’’, wilden ze de kans om het restaurant te verkopen niet voorbij laten gaan. ,,Mijn vrouw Jolanda en ik werken al dertig jaar zes dagen per week in de horeca, vertelt chef-kok Theo. ,,Tijd voor hobby’s en elkaar is er nooit veel geweest. Alles draaide om het bedrijf. Wij bespraken dat we nu nog jong zijn en dat de tijd aangebroken is om het roer om te gooien.’’ Het balletje voor de mogelijk verkoop ging een jaar geleden rollen. Woensdagochtend zijn de handtekeningen gezet.

Meer genieten

Jolanda: ,,Aan de ene kant doet deze beslissing pijn. Het horecavak zit in ons bloed en het is niet niks om de Heetmayer-traditie te beëindigen. Wij hebben, samen met onze zeer gewaardeerde medewerkers, altijd met veel passie klaargestaan voor onze gasten. Wij hebben leuke vaste gasten mogen ontvangen en veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Aan de andere kant is het leven niet voor eeuwig en kan ik ernaar uitkijken om genieten op de eerste plaats te gaan zetten.’’

Geen opvolgers 

Dochters Marjolein en Colinda hadden geen interesse om Buitenlust over te nemen. Marjolein werkt net als haar moeder als gastvrouw bij de brasserie. ,,Ik heb er goed over nagedacht en het uitgebreid met mijn vriend besproken’’, vertelt Marjolein. ,,Waar wil ik over vijf jaar staan? In mijn eentje zo’n bedrijf runnen, wil ik dat wel en is dat realistisch? Hoe jammer ik het ook vind, ik ben trots op wat ik bereikt heb, maar ik zie toch andere uitdagingen in het leven.’’

Colinda, de oudste dochter van de Heetmayers, koos eerder al een andere weg. ,,Ik ben opgegroeid in en met het bedrijf van mijn opa en oma en later mijn ouders. Ik vind het mooi om te zien wat zij in al die jaren hebben opgebouwd en vind het jammer dat het hier stopt. Maar mijn hart ligt niet in de horeca. Ik heb een mooie beautysalon van de grond gekregen en daar stop ik het liefst mijn energie in.

Miranda, de oudste zus van Theo, werkt al jaren als afwashulp bij Buitenlust. Zij heeft een verstandelijke beperking. Ook voor haar stopt het horeca-avontuur. Jolanda: ,,Ja, dat is best lastig, maar ook zij zal met onze hulp haar weg wel vinden.’’

Brasserie Buitenlust is nog tot oudjaarsdag geopend. 

Intentie om hoofdgebouw te behouden

Projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost B.V. uit Ede gaat komend jaar een plan ontwikkelen voor de locatie van Buitenlust. ,,Onze intentie is om het historische hoofdgebouw uit 1890 een nieuwe bestemming te geven’’, zegt Wouter van den Top van De Bunte. ,,Voor het overige deel van het terrein denken we aan woningbouw, bijvoorbeeld aan woningen met slaap- en badkamer op de begane grond.

Brasserie Buitenlust

Tot 31 december is Brasserie Buitenlust nog gewoon geopend. Al is gewoon in de huidige tijd misschien niet helemaal op zijn plaats. We gaan nu de grote finale maximaal inzetten. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kunt u bij ons terecht voor de afhaalmenu’s. Zodra het weer mogelijk is gaat het restaurant haar deuren weer openen om er samen met onze gasten een mooie afsluiting van te maken, waarbij we onze gasten ook persoonlijk kunnen bedanken. De afhaalmenu’s en openingstijden vindt u hier.

(Bron barneveldsekrant.nl)